Toscaanse maaltijdsoep met Livar gehaktballen
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
500 gram Livar gehakt
800 gram vastkokende aardappelen
400 gram gesneden boerenkool
1 grote ui
3 teentjes knoflook, gepeld
200 ml kokosmelk of kookroom
1 liter bouillon van tablet of poeder
2 eetlepels Italiaanse kruiden (bv van Euroma)
1 theelepel chilivlokken of piri piri
Boter om in te bakken
Benodigdheden
Grote braadpan met dikke bodem, bij voorkeur een gietijzeren pan
Bereiding
Meng het gehakt met 1 eetlepel van de Italiaanse kruiden en kneed het goed door. Draai kleine gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm. Was de aardappelen en snij ze in grove, gelijke stukken. Laat de schil er aan! Snipper de ui en maak de bouillon.
Zet de braadpan op het vuur en laat goed heet worden. Smelt de boter en bak de gehaktballetjes in 5-7 minuten bruin. Voeg de ui, chilivlokken en de rest van de Italiaanse kruiden toe en bak 3 minuten mee.
Pers de knoflook boven de pan en bak het geheel nog 1 minuut. Voeg nu de bouillon en de aardappelen toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen met het deksel op de pan 10 minuten garen.
Voeg de boerenkool en de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten pruttelen, totdat de aardappelen gaar zijn. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer heet.
Terug naar overzicht